EL: Ukraina lennukatastroofi süüdlased võetakse vastusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennu MH17 hukkunud reisijate lähedased kogunesid möödunud nädalal Hollandis mälestusteenistusele.
Lennu MH17 hukkunud reisijate lähedased kogunesid möödunud nädalal Hollandis mälestusteenistusele. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välisministrid kinnitasid tänasel kohtumisel, et isikud, kes on otseselt või kaudselt vastutavad Malaisia lennufirma Malaysia Airlines reisilennuki huku eest Ida-Ukrainas, võetakse vastutusele.

Välisministrid tervitasid Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vahendusel saavutatud kokkulepet juurdepääsu võimaldamiseks katastroofipaigale, mis on võimaldanud toimetada ohvrite säilmed kodumaale.

Välisministrid kutsusid kõiki riike ja konflikti osapooli tagama piirkonnale täielik, turvaline ja piiramatu juurdepääs, aidata kaasa ohvrite säilmete kodumaale toimetamisele, viia lõpule otsingud ja uurimine ning teha täielikult koostööd rahvusvaheliste uurijatega, kes üritavad teha kindlaks katastroofi põhjust ning leida selle eest vastutajad.

Amsterdamist Kuala Lumpuri suundunud Malaisia reisilennuk Boeing 777 kukkus Ida-Ukraina kohal alla 17. juulil. Katastroofis hukkusid kõik 298 pardalolnut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles