Aserbaidžaan hoiatas Armeeniat provokatsioonide eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia ja Mägi-Karabahhi sõjavägi korraldas tunnustamata riigis möödunud nädalal ühisõppuse.
Armeenia ja Mägi-Karabahhi sõjavägi korraldas tunnustamata riigis möödunud nädalal ühisõppuse. Foto: SCANPIX

Aserbaidžaani kaitseministeerium hoiatas täna Armeeniat, et järjekordse sõjalise provokatsiooni korral on Bakuu vastus purustav.

«Kui vaenlane korraldab uue sõjalise provokatsiooni, on hoop, mille Aserbaidžaani väed okupantidele annavad, tõhus ja purustav ning viib suurte kaotuste ja hävinguni,» märkis kaitseministeerium täna avalduses.

Armeenia relvajõudude kopter Mi-24 üritas 12. novembril Bakuu teatel rünnata Aserbaidžaani Agdami piirkonnas Kengerli küla juures Aseri relvajõudude positsioone ning tulistati alla.

Jerevani teatel tulistasid Aseri väed alla Mägi-Karabahhi õhujõudude treeningkopteri, mille kõik kolm reisijat hukkusid.

Armeenia ähvardas kolmapäeval Aserbaidžaani tõsiste tagajärgedega lahingukopteri allatulistamise eest ja sulges kolmapäeval öösel õhuruumi Mägi-Karabahhia kohal. 

Mägi-Karabahhi valitsus teatas selle peale küll, et Aserbaidžaani kehtestatud lennukeelutsoonis ei ole midagi uut ning tegelikult kehtib see juba Karabahhi sõjast saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles