USA Euroopa väed said korralduse madalat profiili hoida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid esimese jalaväebrigaadi esimesest ratsaväedivisjonist ehk niinimetatud Raudhobused, osalesid täna Saksamaal õppusel. Raudhobused viibivad praegu ka Eestis.
USA sõdurid esimese jalaväebrigaadi esimesest ratsaväedivisjonist ehk niinimetatud Raudhobused, osalesid täna Saksamaal õppusel. Raudhobused viibivad praegu ka Eestis. Foto: SCANPIX

USA Euroopa väejuhatus andis sõduritele korralduse hoiduda väljaspool baase sõjaväevormi kandmisest ning tagada, et nende sotsiaalmeedialehtede turvaseaded ja geolokatsiooni funktsioonid ei oleks ülemäära informatiivsed.

EUCOMi esindaja mereväekapten Greg Hicks ütles, et korraldus anti 10. novembril, kaks päeva enne seda, kui Istanbulis rünnati kolme USA mereväelast, kes ei olnud vormis. Hicks lisas, et korralduse aluseks on värske ohuhinnang, mille üksikasju relvajõud ei avalikusta.

Euroopas baseerub praegu umbes 70 000 USA sõdurit, EUCOMi peakorter asub Saksamaal Stuttgardis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles