Iisraellastele lubatakse leebemaid relvakandmispiiranguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli politseinikud Jeruusalemmas sünagoogi juures, kus täna leidis aset verine rünnak.
Iisraeli politseinikud Jeruusalemmas sünagoogi juures, kus täna leidis aset verine rünnak. Foto: SCANPIX

Iisrael leevendab pärast palestiinlaste rünnakut Jeruusalemma sünagoogile piiranguid enesekaitseks relvakandmisele, ütles täna avaliku julgeoleku minister Yitzhak Aharonovitch.

«Lähitundidel leevendan piiranguid relvakandmisele,» ütles minister raadiousutluses.

Aharonovitch andis mõista, et uus kord laieneb kõigile Iisraeli kodanikele, kellel on olemas luba relva kaasas kanda, sealhulgas turvatöötajad ja sõjaväelased teenistusvälisel ajal. Iisraeli korrakaitsjatel on 2012. aastal avaldatus statistika kohaselt vähemalt 26 000 tulirelva. Sama raporti andmetel on tsiviilelanikel aga suisa pool miljonit tulirelva.

Jeruusalemmas hukkus täna sünagoogis toime pandud rünnakus neli topeltkodakondsusega iisraellast, kellest ühel oli Suurbritannia ja kolmel USA kodakondsus.

Politsei kõneisiku Luba Samri varasema avalduse kohaselt tungis sünagoogi kaks tulirelvade, kirveste ja nugadega relvastatud palestiinlast ning ründasid seal viibinud inimesi.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu lubas, et rünnakule järgneb karm vastus.

Rünnaku toimepanijatena vahistas Iisraeli politsei kinni nõbud Ghassan Abu Jamali ja Oday Abu Jamali, kinni on peetud juba ka 12 nende sugulast.

Rünnakus süüdistatavad mehed kuulusid politsei andmetel Palestiina vabastamise rahvarindesse ning organisatsioon kinnitas seda. Samas eitas rühmitus seost rünnakuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles