«Vahetunnis Postimehega»: kuidas Kreml infot, kultuuri ja raha relvana kasutab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli peremees Vladimir Putin
Kremli peremees Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Kuku raadio saates «Vahetund Postimehega» tuleb täna algusega kell 13 juttu värskest raportist selle kohta, kuidas Kreml informatsiooni, kultuuri ja raha relvana kasutab.

Raport sündis Ameerika Ühendriikides tegutseva mõttekoja Institute of Modern Russia ja veebiajakirja Interpreter koostööna ning seal pakutakse seletust sellele, kuidas mõista Venemaa peetavat hübriidsõda.

Ühtlasi annab raport soovitusi, kuidas vältida disinformatisooni levikut, ideoloogiliste kõlakodade teket ning majanduslikke ja kultuurilisi manipulatsioone.

Muu hulgas toob raport välja, kuidas Kreml kasutab demokraatlike ühiskondade endi põhiväärtusi, nagu infovabadus, arvamusvabadus ja vaba turu põhimõte nende ühiskondade killustamiseks. Raporti saab alla laadida Interpreteri kodulehelt.

Juttu tuleb ka Vene meediakanalite, sotsiaalmeedia ja netikommentaatorite rahastamisest, Kremli toetusest Euroopa vasak- ja paremäärmusrühmitustele ning mõjust lääne suurfirmadele.

Raporti koostasid Michael Weiss ja Peter Pomerantsev. Viimaselt ilmus hiljuti ka raamat Venemaast pealkirjaga «Nothing Is True and Everything Is Possible» («Miski ei ole tõsi ja kõik on võimalik»).

Stuudios on arvamustoimetaja Neeme Korv, ajakirja Diplomaatia peatoimetaja Erkki Bahovski, poliitik Eerik-Niiles Kross ja saatejuht Urve Eslas.

Kuula saadet Kuku raadio kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles