Olematu Luganski rahvavabariigi juht kutsus Porošenko duellile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olematu Luganski rahvavabariigi juht Igor Plotnitski koos abikaasa Larissaga 4. novembril.
Olematu Luganski rahvavabariigi juht Igor Plotnitski koos abikaasa Larissaga 4. novembril. Foto: SCANPIX

Olematu Luganski rahvavabariigi juht Igor Plotnitski kutsus Ukraina presidendi Petro Porošenko duellile, seisab avalikus kirjas.

Plotnitski sõnul saab duelli võitja teha lõpu vastasseisule Kiievi ja venemeelsete separatistide vahel, pannes punkti sõjale, vahendas TASS.

«Saame iidsete slaavi juhtide ja kuulsusrikaste kasaka atamanide eeskujul kokku duellil. Kes võidab, see dikteerib vastaspoolele oma tingimused. Milleks õhutada vastastikust vihkamist ja hävitada inimesi, majandust, linnu? Nende haavade ravimiseks läheb Teile ja meil aastakümneid. Kas poleks parem lõpetada kõik lahkhelid ära ausa duelliga?»  

Plotnitski ettepaneku järgi võib Porošenko ise valida välja aja, duelli koha ning talle sobiva relva. Ka pole ta vastu kahevõitluse teleülekandele otseetris.   

«Kui Te ikka veel tahate valada oma ja meie sõdurite, nende naiste, emade, vanurite ja laste verd, siis tõestage, et olete valmis valama ka oma verd ja võtma vastu minu väljakutse,»  

Plotnitski kiri oli vastuseks Porošenko kinnitusele Kiievi valmisolekust totaalseks sõjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles