India guru varjupaika rünnanud politsei leidis eest viis surnut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politseinikud ašramikompleksi peasissekäigu lähistel.
India politseinikud ašramikompleksi peasissekäigu lähistel. Foto: SCANPIX

India politsei ründas kolmapäeval pika piiramise järel riigi põhjaosas tagaotsitava guru ašramikompleksi ja leidis eest viis surnut, üks pühamehe jüngritest suri haiglas.

Politsei peadirektor SN Vashisht ütles, et hiigelterritooriumil laiuvast kompleksist leiti nelja naise surnukehad. Nende surma põhjus on veel ebaselge. Samast surnuna leitud 1,5-aastane laps oli ilmselt surnud loomulikel põhjustel.

Üks südamevaegustega naine toimetati haiglasse, kuid ta ei jäänud elama, lisas Vashisht. «Kõik surnukehad saadeti haiglasse, kus neile tehakse lahkamine surma põhjuse väljaselgitamiseks.»

Politsei otsib endiselt taga 63-aastast guru Rampal Maharajit, kes arvatavasti peidab end kusagil 4,8 hektari suuruse ašrami territooriumil.

Politsei tegi ašramile rünnaku teisipäeval, olles seda mitu päeva piiranud. Sajad guru jüngrid asusid kompleksi kaitsma, kui kohus andis käsu nende juht tapmistes ja teistes kuritegudes süüdistatuna vahi alla võtta.

Korravalvurid murdsid neid kivide ja süütepommidega takistada püüdnud kaitsjate ridadest läbi veekahureid ja pisargaasi appi võttes.

Öö jooksul pagesid inimesed ašramist, öeldes, et neid peeti seal kinni vastu tahtmist.

Ašrami asukate laialijooksmine ei ole veel lõppenud, kuid kompleksist on juba lahkunud umbes 10 000 inimest, ütles politseiülema abi Jashandeep Singh.

Kõiki lahkujaid kontrollitakse, sest kahtlustatakse, et end 15. sajandi müstikust poeedi ja pühaku Kabiri inkarnatsiooniks pidav Rampal võib üritada rahvahulka sulanduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles