Põhja-Korea ähvardas ÜRO inimõiguskriitika tõttu uute tuumakatsetustega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un koos sõjaväelastega
Põhja-Korea liider Kim Jong-un koos sõjaväelastega Foto: SCANPIX

Põhja-Korea teatas, et ÜRO kriitika nende inimõigusolukorra aadressil on solvav ning selle tõttu on neil õigus oma kaitseks teha uusi tuumakatsetusi.

ÜRO Peaassamblee inimõiguste komitee võttis teisipäeval vastu resolutsiooni, milles soovitati Julgeolekunõukogul Põhja-Korea juhtide andmist inimsusevastaste kuritegude tõttu Rahvusvahelise Kriminaalkohtus (ICC) alla, edastab AFP.

Põhja-Korea välisministeerium omakorda süüdistab USAd, et selle riigi seisukohad viisid ÜROs Põhja-Korea alandamiseni.

«Sellise agressiooni tõttu on meil õigus viia läbi uusi tuumakatsetusi. Me peame end kaitsma USA võimaliku sõjalise sekkumise ja rünnakute eest,» seisab ministeeriumi teates.

Põhja-Korea esindaja ÜROs tegi tuumakatsetuse ähvarduse juba enne seda kui ÜRO peaassamblee inimõiguste komitee resolutsiooni üle hääletas.

ÜRO poolt avaldatud raportis seisab, et Põhja-Koreas on aastakümneid olnud inimõigusi eirav poliitika ning selles riigis on suur vangilaagrite võrgustik, kus kokku vaevleb üle 100 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles