Paavsti loteriis saab võita neljarattaveoga Fiati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus korraldab loterii, mille võitudeks on talle kingitud esemed, teiste seas ka neljarattaveoga sõiduauto Fiat Panda.

Loteriiga kogutakse raha kodutute abistamiseks, edastab AFP.

Loteriipilet maksab kümme eurot. Lisaks masinale saab loteriiga võita mitmesuguseid luksuskaupu, kaasa arvatud parfüüme, jalgrattaid, HD digivideokaamera, luksuslikke käekelli ja vihmavarjusid.  

Loteriivõitjad kuulutatakse välja 8. jaanuaril.

Loterii peavõiduks on täiesti uus paavstile kohaselt valget värvi Fiat Panda 4*4.

Vatikani esindajate sõnul tuntakse loterii vastu suurt huvi, kuna tegemist on paavstile kingitud asjadega.

Vaeste aitamisele pühendunud 77-aastane paavst Franciscus pani selle aasta veebruaris oksjonile 15 000 euro väärtusega mootorratta Harley Davidsoni. See müüdi Pariisi oksjonil 241 500 euro eest. See summa annetati Roomas tegutsevale kodutute öömajale.

Vatikan teatas möödunud nädalal, et Püha Peetruse väljaku avalikesse käimlatesse pannakse dušid kodututele.

See idee tuli kodutult, kes oma pesematuse tõttu ei soovinud minna sööma koos Poola päritolu peapiiskopi Konrad Krajewskiga.

Lõpuks ta siiski läks koos kõrge kirikutegelasega Hiina restorani. Krajewski aga edastas Vatikani võimudele mehe soovi, et kodututele tuleks võimaldada pesemisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles