India politseinikud võtsid vastuolulise kuulsusega guru kinni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei liikmed guru Rampal Maharaji ašramikompleki lähistel.
Märulipolitsei liikmed guru Rampal Maharaji ašramikompleki lähistel. Foto: SCANPIX

Politseinikud pidasid Põhja-Indias Haryana osariigis asuvale ašramikompleksile korraldatud rünnakus kinni selle vaimse juhi Rampal Maharaji ja tema ligi 500 poolehoidjat.

Politseinikud alustasid operatsiooni guru kinnivõtmiseks teisipäeval, kuna mees keeldus kohtusse minemast ja tunnistusi andmast. Uurijad kahtlustavad teda mitmed kuriteos, muu hulgas ka mõrvas, vahendas AFP.

Eile ründasid politseinikud kompleksi, kus Rampal varjas end koos tuhandete poolehoidjatega. Sajad fännid olid kogunenud ašrami juurde, et takistada politseinike sissepääsu. Korrakaitsejõud pääsesid rahvahulgast läbi veekahurite, pisargaasi ja kumminuiade abiga.

Ligi 10 000 evakueeriti ašrami ligi viie hektari suuruselt territooriumilt. Osa guru poolehoidjaist rääkis politseinikele, et neil ei lubatud komplekti piiramise ajal seal lahkuda. Rampal lükkas tagasi süüdistused, mille järgi kasutas ta inimesi eluskilbina.

Haryana osariigi peaminister M. L. Khattari kinnitusel ei saanud politseioperatsioonis keegi surma, ligi sada inimest sa erinevaid kehavigastusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles