Välisministeerium: Peskovi jutt Läti riigipöördest pole loogiline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.
Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Mõtteloogika ja väljenduse selgus ei ole omadused, mille põhjal Dmitri Peskov Vene presidendi Vladimir Putini pressiesindajaks on valitud, ütles Läti välisministeeriumi esindaja neljapäeval Peskovi hiljutist juttu riigipöörde võimalusest Lätis kommenteerides.

«Peskovi avaldusi vaadates on ilmne, et mõtteloogika ja väljenduse selgus ei ole olnud omadused, mille põhjal ta sellesse vastutust nõudvasse ametisse valiti,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Kārlis Eihenbaums.

Peskov ütles usutluses BBC-le, et Venemaal on Euroopas teatud piirid, mille ületamist ta ei luba, ja ta reageerib jõulisemalt, kui tema rahvuslikele huvidele väljakutse esitatakse.

BBC välisuudiste toimetaja John Simpson juhtis tähelepanu asjaolule, et ka läänel on piirid ja üks neist on Läti – kardetakse, et Ukrainas juhtunu võib juhtuda ka Lätis. Kas on võimalik, et Venemaal sündinud Läti elanikud tõusevad üles Läti valitsuse vastu, küsis ta.

«Ma olen valmis nende muret jagama. Mis saab, kui keegi korraldab Lätis riigipöörde ja Brüssel tunnistab lihtsalt seda riigipööret... Kui nad lihtsalt aktsepteerivad uut võimu, kätkeb selles Läti jaoks suur oht,» ütles Peskov.

Kremli pressiesindaja seletas, et Ukrainas oli riigipööre ja lääs tunnustas seda, luues nii pretsedendi.

«Kui me oleme kord loonud Euroopa südames sõjalise riigipöörde pretsedendi, kui me oleme loonud pretsedendi, aktsepteerides seda ametliku võimu üleminekuna, on see suureks ohuks kogu kontinendile, ja iga riik peaks olema väga ettevaatlik, iga riik peaks kaitsma oma huve, et mitte lasta sel juhtuda,» hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles