Merkel: Venemaata ei ole Euroopas julgeolekut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Ewa Kopacz (vasakul) ja Saksa liidukantsler Angela Merkel pannoo ees, mis kujutab Poola ekspeaministrit Tadeusz Mazowieckit (vasakul) ja Saksa endist liidukantslerit Helmut Kohli.
Poola peaminister Ewa Kopacz (vasakul) ja Saksa liidukantsler Angela Merkel pannoo ees, mis kujutab Poola ekspeaministrit Tadeusz Mazowieckit (vasakul) ja Saksa endist liidukantslerit Helmut Kohli. Foto: SCANPIX

Venemaa on Euroopa julgeoleku tagamise võti, ütles Saksa kantsler Angela Merkel täna Poolat külastades.

«Me oleme teadlikud, et Euroopa julgeoleku tagamine on nii keskmises kui pikas perspektiivis võimalik ainult koos Venemaaga,» ütles Merkel Lõuna-Saksamaal Krzyżowas tseremoonial, millega tähistatakse 25 aasta möödumist Saksamaa ja Poola leppimisest.

«Sanktsioonid ei ole eesmärk iseeneses. Neid rakendatakse ainult vajaduse korral,» rõhutas ta Venemaale Ukraina konflikti tõttu kehtestatud karistusmeetmetest rääkides.

«Me tahame Venemaaga dialoogi jätkata.»

Krzyżowa on raudse eesriide langemise järgse Euroopa jaoks sümboolse tähendusega paik, sest seal peeti 1989. aastal Poola ja Saksamaa leppimiskohtumine.

Merkel avas täna koos Poola peaministri Ewa Kopacziga näituse sakslaste ja poolakate ühisest ajaloost alates Teise maailmasõja algusest, kui natsi-Saksamaa Poola okupeeris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles