Putin: Venemaal tuleb ära hoida värvilised revolutsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin on veendunud, et äärmuslus kujutab ohtu riiklikule julgeolekule, ja kutsub üles tegema kõike «värviliste revolutsioonide» ärahoidmiseks Venemaal.

«Äärmuslus on oht riiklikule julgeolekule ja võib viia radikaalselt tasakaalust välja poliitilised, majanduslikud ja sotsiaalsed süsteemid. Rahvuslus, usuline sallimatus ja poliitilised äärmuslused on ühiskonna ja riigi jaoks kõige ohtlikumad ekstremismi vormid,» ütles Putin täna riikliku julgeoleku nõukogu istungil, mis keskendus valitsuse äärmuslusevastasele kontseptsioonile.

Vene riigipea rõhutas, et säärased kuriteod võivad õhutada massilistele avaliku korra rikkumistele.

«Tänases maailmas kasutatakse äärmuslust geopoliitika ja mõjusfääride ümberjoonistamise tööriistana. Niinimetatud värviliste revolutsioonide traagilised tagajärjed on näha. Samuti on näha murrangulised sündmused, mida kogevad riigid, mis on välise sekkumise tõttu läbi teinud vastutustundetud eksperimendid,» ütles Putin.

Tema sõnul on need Venemaa jaoks hoiatavad õppetunnid. «Peame tegema kõik, mis meie võimuses, et vältida millegi sarnase kordumist Venemaal,» lausus president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles