Itaalia külmutas 800 miljoni euro väärtuses maffia varasid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Liis Treimann

Itaalia politsei võttis eile oma valdusesse 800 miljoni euro väärtuses sularaha ja vara, mis kuulub Sitsiilia maffiaga seotud ärimehele Michele Aiellole.

56-aastast Aiellot on peetud Sitsiilia üheks kõige edukamaks ärimeheks, vahendas AFP. Nüüd peab ta aga pettuste ja korruptsiooni tõttu saatma 15,5 aastat mööda trellide taga.

Aiello tegutses kinnisvara ja tervishoiu alal ning omas sidemeid Cosa Nostra maffiagrupi eksjuhi Bernardo Provenzano rühmaga.

Karabinjeeride pressiteate järgi külmutas riik kõik tema varad, mille hulgas on näiteks onkoloogiakeskus Palermos, kuus tervishoiufirmat, krunte, kortereid ja sõidukeid. Temaga seotud ettevõtted andsid tööd 400 inimesele.

Ärimees teenis kasumit tänu kriminaalse taustaga organisatsiooni liidrite toetusele, kes investeerisid suuri summasid Aiello erinevatesse ettevõtetesse, teatasid karabinjeerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles