Viinis Iraani tuumakõnelustel pole tõelist edu saavutatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaamerad kõneluste kulgu jäädvustamas.
Kaamerad kõneluste kulgu jäädvustamas. Foto: SCANPIX

Maailma suurriigid ja Iraan ei ole läbirääkimistel Teherani tuumaprogrammi üle endiselt tõelist edu saavutanud ning esmaspäevaks kõikehõlmavale kokkuleppele jõuda näib füüsiliselt võimatu, ütles laupäeval Euroopa allikas.

Kõnelustele lähedalseisva allika sõnul, et ole kuni praeguseni märkimisväärseid edusamme tehtud. «Meie seisukohast peavad iraanlased kokkuleppe saavutamiseks olulisel moel panustama,» lausus anonüümsust palunud allikas.

«Igatahes on eesmärk täpse kokkuleppe saavutamine .... Praegusel etapil näib füüsiliselt võimatu (esmaspäevaks) kogu asjaga ühele poole jõuda,» lisas ta.

«Isegi kui me jõuame poliitilise kokkuleppeni, ei saa tehnilised lisad valmis. Meie meelest ei ole milleski kokku lepitud, kui pole kokku lepitud kõiges, seal hulgas tehnilistes lisades.»

Euroopa allika hinnangul järgnevad võimalikule poliitilisele kokkuleppele igal juhul üksikasjalikud ja rasked läbirääkimised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles