Gruško: NATO on muutmas Balti regiooni Venemaaga vastasseisu tandriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO hävitajad.
NATO hävitajad. Foto: SCANPIX

NATO jõupingutused tugevdada oma sõjalist kohalolekut Balti riikides on tupik, väitis Venemaa suursaadik alliansi juures Aleksandr Gruško intervjuus Vene telekanalile Rossija 24.

«NATO on muutmas Balti regiooni, mis oli - lubagem mul seda uuesti öelda - sõjalisest vaatevinklist suhteliselt rahulik tsoon, omamoodi sõjalise vastasseisu sfääriks Venemaaga. See on täielik tupik,» ütles Gruško.

NATO suurenev kohalolek Balti regioonis saab Venemaalt vastava reageeringu, mis ei muuda regionaalset julgeolekut tugevamaks, väitis Vene diplomaat.

«Jõupingutused, mida Balti riigid ja Poola on teinud, et saavutada välisvägede paigutamine oma territooriumile, ei muuda nende julgeolekut tugevamaks. Sõjalise tasakaalu vaatevinklist suurendab sõjalise tasakaalu igasugune rikkumine sõjaliste vahejuhtumite ohtu ning suurendab pingeid. Kõik peavad mõistma, et potentsiaaldele vastatakse potentsiaalidega, tegevusele tegevusega,» ütles Gruško.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles