Putin: Lääs pöördub Venemaa vastu, kui see oma huve kaitseb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Lääs pöördub Venemaa vastu niipea, kui Moskva püüab oma huve kaitsta, väitis Venemaa president Vladimir Putin intervjuus uudisteagentuurile TASS.

«Niipea, kui Venemaa jalule tõuseb, saab tugevamaks ja paneb maksma oma õiguse kaitsta oma huve välismaal, muutub suhtumine riiki ja tema liidritesse,» ütles Putin 13. novembril Vladivostokis salvestatud intervjuus.

Ta tõi näiteks Boriss Jeltsini ametiaja presidendina 1990. aastatel.

«Alguses olid üle maailma head reageeringud sellele, mis tehti. Mida iganes Jeltsin tegi, seda tervitati ja ülistati. Niipea, kui ta tõstis häält Jugoslaavia kaitseks, muutus ta Lääne silmis koheselt alkohoolikuks, valeks isikuks. Järsku said kõik teada, et Boriss Nikolajevitšile meeldis naps,» seletas Putin.

Vene presidendi sõnul ei olnud Jeltsini alkoholilembus ka varem saladus, kuid see ei olnud Venemaa välissuhetes probleem.

Putin võttis sõna ka Ukraina teemal, kritiseerides Ukraina territoriaalset terviklikkust toetavaid lääneriike oma õiguste ja huvide eest võitlevate inimeste nimetamises venemeelseteks separatistideks. Samuti süüdistas ta Kiievit ebaproportsionaalse jõu kasutamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles