Puškov hurjutas ÜROs natsismiteemalise resolutsiooni vastu hääletanuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Puškov.
Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

USA, Kanada ja Ukraina keeldumine natsismi tauniva ÜRO resolutsiooni toetamisest võib anda märku nende riikide rahvusvahelisest isolatsioonist, leiab Vene riigiduuma rahvusvaheliste asjade komitee juht Aleksei Puškov.

.

«USA, Kanada ja Ukraina on isolatsioonis: ainult see kolmik hääletas ÜRO-s natsismi hukka mõistva Venemaa resolutsiooni vastu. 115 riiki olid poolt,» kirjutas Puškov eile Twitteris.

21. novembril võeti New Yorgis Venemaa algatusel ÜRO peaassamblee 69. istungjärgu kolmanda komitee istungil vastu resolutsioon «Võitlus natsismi heroiseerimise, neonatsismi ja teiste praktikaliikidega, mis aitavad kaasa rassismi nüüdisaegsete vormide, rassilise diskrimineerimise, ksenofoobia ja sellega seotud sallimatuse eskaleerumisele».

«Meie eelnõu kaasautoriteks oli 43 riiki. Resolutsiooni poolt hääletas 115 riiki, vastu oli kolm (USA, Kanada ja Ukraina) ning 55 riiki jäid hääletusel erapooletuks,» on öeldud Venemaa välisministeeriumi kommentaaris.

Muu hulgas tervitatakse resolutsioonis ettepanekut korraldada ÜRO peaassamblee 69. istungjärgu raames pidulik istung, mis on pühendatud Teises maailmasõjas natsismi üle saavutatud võidu 70. aastapäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles