Vene kaitseministeerium tänas Lätit Vene laevastiku reklaamimise eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Kilo-klassi allveelaev.
Vene Kilo-klassi allveelaev. Foto: Wikipedia

Vene kaitseministeerium tänas täna Facebookis ja Twitteris Läti kolleege Vene sõjalaevastiku «aktiivse reklaamimise eest».

«Läti meedia on võtnud üle oma Rootsi kolleegide algatuse ning avaldas sensatsioonilise uudise Vene allveelaevast Läänemerel. Täname Vene sõjalaevastiku aktiivse PR-kampaania jätkamise eest,» teatas Vene kaitseministeerium sotsiaalmeedias.

«Läti kaitseministeeriumi koridorides on sündinud mingi saladokument, mille kohaselt kuulub kogu Läänemeri Lätile ning Venemaa ja teiste riikide mereväe aluste ilmumises nähakse Lätile ohtu,» lisas ministeerium.

«On lihtne prognoosida, et tulevikus ohustavat Lätit ka Kaliningradi mereväeinstituudi kadettide paadisõiduvõistlused või see, kui mõni meie Balti laevastiku alus liigub oma Baltiiski baasis ühe kai äärest teise äärde. Ei saa ka välistada, et peagi vihastavad meie Läti partnereid liigerksad Vene meretuled või vile püha Andrei lipu heiskamisel meie Balti mere laevastiku üksustes.»

«Tundub, et Läti kolleegide meelest on huvitavam reklaamida Vene sõjalaevastiku igapäevategevusi kui omaenda saavutusi. Võime Läti esindajaid ja ajakirjandust säärase tähelepanu eest vaid tänada,» märkis ministeerium.

Eile teatas Läti kaitsevägi Twitteris, et Läti merepiiri lähedal märgati laupäeval Vene allveelaeva,

Kaitseväe teatel märgati Kilo-klassi Vene allveelaeva Läti eksklusiivses majandustsoonis 27 meremiili kaugusel territoriaalvetest.

Hiljuti tegi Briti saatkond Kiievis sarnase noriva Twitteripostituse, kus pakkus end appi Venemaale Ukrainas tegutsevaid Vene tanke tuvastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles