Malis on kaheksas Ebolasse haigestumise juhtum

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola tõrje Malis
Ebola tõrje Malis Foto: SCANPIX

Lääne-Aafrikas Malis kinnitati eile kaheksas Ebolasse nakatumise juhtum, eelmine seitsmes nakatumine diagnoositi möödunud nädalal lõpul.

Mali tervishoiuametnike kinnitusel on nüüd haigestunud isik haiglas karantiinis ja ta saab katseravi, edastab AFP.

Selle Lääne-Aafrika riigi tervishoiutöötajad jälgivad umbes 300 inimest, kellel kahtlustatakse Ebolat. Mali senisest kaheksast Ebola juhtumist kuus on lõppenud surmaga.

Lääne-Aafrikas, eelkõige Sierra Leones, Guineas, Libeerias ja Nigeerias on sel aastal umbes 5500 inimest Ebola tõttu elu kaotanud.

Ebola viirus levib nakatunud inimese vere, kehavedelikega või elunditega kokkupuutumisel, kuid on ka neid juhtumeid, mil nakatumine on toimunud kaitsmata seksuaalvahekorras olles.

Haiguse inkubatsiooniperiood on 2 – 21 päeva, kuid enamikul nakkuse saanutel tekivad sümptomid juba seitsmendal päeval.  

Ebola viirus tekitab palaviku, nõrkuse, oksendamise, kõhulahtisuse, pea- ja lihasvalu ning maksa ja neerude häired.

Ebola vastu ei ole vaktsiini, kuid mitmes USA laboratooriumis on olemas ravimid, millega tehakse katsetusi. Seni on need edukad olnud ning Lääne-Aafrikas nakatunud meditsiinitöötajad on tervenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles