Hongkongi võimud alustasid Mongkoki protestilaagri likvideerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkumast keeldunud meeleavaldajad viib politsei väevõimuga minema.
Lahkumast keeldunud meeleavaldajad viib politsei väevõimuga minema. Foto: SCANPIX

Hongkongi võimud alustasid täna teise, Mongkoki linnajaos asuva demokraatiameelsete protestijate laagri likvideerimist.

Suurele Mongkoki kaubatänavale püstipandud laagri eemaldamist valvas kümneid kohtutäitureid ning üle 100 politseiniku. Võimude käitumine vallandas protestijates pahameelelaine ning demokraatiameelsed hongkonglased jätkasid oma nõudmiste hüüdmist.

Poolautonoomse Hiina erihalduspiirkonna kohus on andnud võimudele loa Hongkongi mõningate protestilaagrite kõrvaldamiseks.

Politsei nõuab meeleavaldajatelt eelmisel teisipäeval jõustunud kohtumääruse täitmist ning laialiminemist.

Hongkongis on alates 28. septembrist kestnud protestid vabade valimiste toetuseks. Protestijad on hõivanud mitu piirkonna liiklussõlme ja keeldunud sealt lahkumast. Deonstrandid nõuavad õigust oma juhte ise valida. Neid ei rahulda Pekingi otsus viia 2017. aastaks sisse muudatus, mille kohaselt saavad Hongkongi elanikud hääletada kandidaatide üle, mille sõelub välja Pekingi-meelne komitee.

Hongkongi ülikooli eelmisel kuul läbiviidud küsitluse järgi soovib tähtsate magistraalide vabastamist 83 protsenti linna elanikest. Küsitluses osales 513 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles