Piltuudis ja video: paavst Franciscus käis Euroopa Parlamendis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscus rääkis täna Strasbourg’is, et Euroopa peaks leidma omale uue sihi ja väitis, et maailma jaoks paistab Euroopa veidi vananenu ja kurnatuna, see on justkui vanaema ehk siis pole enam viljakas ja jõuline.

Maailmajagu võitleb paavsti sõnul noorte kõrge tööpuuduse, migrantide lainega Põhja-Aafrikast ja Lähis-Idast ning konfliktiga oma idapiiril, vahendas WSJ.com.

Ta kutsus üles nö ühisele vastutusele vaeste ja meeleheitlike paadipõgenike suhtes.

Paavst Franciscuse visiit Euroopa Parlamenti on esimene omataoline pärast 1988. aastat,  institutsiooni väisas Johannes Paulus II.

Kirikupea rõhutas rahulolematust Euroopa Liidu institutsioonidega, sest lahendused leidmine regiooni probleemide jaoks on sageli kukkunud läbi. «Suured ideed, mis kunagi inspireerisid Euroopat, näivad olevat atraktiivsuse kaotanud, olles asendunud bürokraatlike peensustega uniooni institutsioonides.»

Paavsti arvates on Euroopa Liidu eemaldunud rahu ja vendluse printsiibist, mis pärast Teist maailmasõda inspireerisid Euroopa Liidu loojaid, pidades silmas migrantide kohtlemist, noorte kõrget tööpuudust ja kontrollimatut tarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles