Aseminister: Venemaa Prantsusmaad esialgu kohtusse ei kaeba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa otsustas täna, et lükkab Mistral-klassi helikopterikandja Vladivostok üleandmise edasi.
Prantsusmaa otsustas täna, et lükkab Mistral-klassi helikopterikandja Vladivostok üleandmise edasi. Foto: SCANPIX

Venemaa jääb esialgu kannatlikult ootama, ega kavatse Mistral-tüüpi helikopterikandjate üleandmise edasi lükanud Prantsusmaad praegu kohtusse kaevata, ütles täna asekaitseminister Juri Borissov.

«Me ootame kannatlikult... seni ei esita me hagi kuskile,» ausus Borissov täna uudisteaegentuurile RIA Novosti seoses Prantsusmaa presidendi Francois Hollande'i sõnadega, kelle sõnul ei luba hetkeolukord Ukrainas kõrgtehnoloogilise sõjalaeva üleandmist.

Borissov lisas siiski uudisteagentuurile TASS, et kui Prantsusmaa laeva lõplikult üle andmast keeldub, läheb Venemaa kohtusse ja nõuab trahvi maksmist

Lepingu kohaselt peaks Prantsusmaa esimese Mistrali Venemaale üle andma 27. novembril. Prantsusmaa väidab, et Venemaa ei ole täitnud lepingu tingimusi, Borissov rõhutas aga, et see ei ole nii - hoopis Pariis on see, kes pole tingimusi täitnud.

Borissov kinnitas, et Venemaa lähtub oma edasises tegutsemises rangelt vaid lepingus kirja pandust ega kavatse selle tingimusi kuidagi rikkuda. 

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Prantsusmaa laevaehitusfirma DCNS ja Rosoboroneksport sõlmisid Mistralide lepingu 2011. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles