Lapsega ema mänginud enesetaputerrorist tappis Nigeeria linnas kümneid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri alguses tappos enesetaputerrorist Nigeeria linnas Kanos kuus inimest.
Novembri alguses tappos enesetaputerrorist Nigeeria linnas Kanos kuus inimest. Foto: SCANPIX

Kirde-Nigeerias Maiduguri linna turul hukkus täna kahes plahvatuses üle 45 inimese, teatas politsei. Esialgsetel andmetel olid mõlemad ründajad naised ning üks neist peitis lõhkeainet oma riiete all, teeseldes, et tal on kaasas väikelaps.

Esimene pomm plahvatas kell 11 (kell 12 Eesti aja järgi) kaupa täis rikša lähistel, mistap arvati esialgu, et lõhkeaine oli sinna sisse peidetud. Praeguseks arvab politsei, et tegemist oli siiski enesetaputerroristi külge kinnitatud pommiga. Teine plahvatus kärgatas mõni aeg hiljem, kui inimesed olid kiirustanud sündmuskohale kannatanuid aitama. 

«Enesetapuründajast naine oli sidunud oma hidžaabi alla ning seljale lõhkekehad, teeseldes, et kannab kaasas väikelast,» sõnas üks pealtnägijatest teisest ründajast rääkides.

Plahvatused Borno osariigi pealinnas leidsid aset turul samas piirkonnas, kus 1. juulil sai Boko Harami rünnakus surma 15 inimest.

Rahutus Borno osariigis tegutseb islamistlik äärmusrühmitus Boko Haram, kelle võitlejad tapsid möödunud nädalal 48 kalakaupmeest.

Äärmusrühmituse eesmärk on kehtestada piirkonnas šariaadiseadustel põhinev islamiriik.

Boko Harām on kaost külvanud aastaid. Korraldanud pommirünnakuid valitsusasutustele, pistnud põlema koolimaju ja kirikuid, vallutanud vanglaid, röövinud sadu ja sadu inimesi ning raiunud maha nii kristlaste kui moslemite päid.

Suuremat rahvusvahelist tähelepanu sai see rühmitus alles tänavu kevadest seoses mainitud koolitüdrukute röövimisega. Otsest sõjalist abi tüdrukute leidmiseks ja kurjategijate tabamiseks pakkusid ka USA, Ühendkuningriik, Prantsusmaa, Hiina ja teised riigid, kuid tüdrukuid pole tänaseni vabastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles