Venemaa hinnangul peaks USA keskenduma oma siseprobleemidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavarahutused ja vägivald Fergusonis
Tänavarahutused ja vägivald Fergusonis Foto: SCANPIX

Venemaa välisministeerium tegi täna avalduse, milles märgitakse, et Fergusoni sündmuste valguses peaks USA keskenduma oma siseprobleemidele, mitte teistele riikidele inimõiguste osas nõu andma.

Venemaa hinnangul on Fergusoni sündmused selgeks märgiks, et Ühendriikidel on inimõiguste tagamisega suured probleemid ja selle asemel, et teistele riikidele propaganda abil moraali lugeda, peaks nad ise peeglisse vaatama.

Ühendriigid on jõuliselt kritiseerinud Moskva sekkumist Ukrainas ja inimõiguste olukorda Venemaal.

USA politsei vahistas ööl vastu teisipäeva Missouri osariigis Fergusoni linnas puhkenud rahutustes 61 inimest. Vägivaldsed rahutused, mis on tõsisemad kui augustis, vallandas kohtu otsus mitte esitada süüdistust mustanahalise nooruki tapnud politseinikule.

Põlema süüdati mitukümmend äriruume sisaldavat hoonet ning kostus sadu laske, ütles St. Louisi maakonna politseiülem Jon Belmar. Väidetavalt tulistasid meeleavaldajad politseinikke ja loopisid neid kividega. Rahvahulk süütas ka politseiautosid ning rüüstas poode.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles