Nigeeria bussijaamas hukkus pommiplahvatuses vähemalt 40 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatus Nigeerias.
Pommiplahvatus Nigeerias. Foto: SCANPIX

Nigeeria kirdeosas lõhkes neljapäeval bussijaamas võimas pomm, surma sai vähemalt 40 inimest, teatasid tunnistajad ja julgeolekuametnikud uudisteagentuurile Reuters.

Terrorirünnak leidis aset Marabi-Mubi sõlmjaamas.

Pealtnägijate kirjeldusel süütas plahvatus põlema mitmeid busse. Tunnistajate sõnul oli hukkunute seas vähemalt viis sõdurit.

«Kõikjal vedelesid maas laibad,» ütles kohalik elanik Abubajar Adamu.

Sündmuskoht asub umbes 30 kilomeetrit läänes Kameruni piiri ääres asuvast Mubi linnast, mille eelmisel nädalal vallutas islamiäärmuslaste rühmitus Boko Haram.

Boko Haram, mis tähendab hausa keeles «Lääne haridus on kurjast», on Nigeeria valdavalt moslemitega asustatud põhjaosas terrorirünnakuid ja inimrööve korraldanud alates 2009. aastast, kuid viimasel ajal on rühmitus suutnud hõivata selles piirkonnas suure ala.

Viimastel andmetel on karmidele šariaadiseadustele põhinevat islamiriiki moodustada sooviva rühmituse käes mitukümmend linna riigi põhjaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles