Egiptuse kohus vabastas Mubaraki mõrvasüüdistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuse kohus loobus laupäeval kordusprotsessil ekspresident Hosni Mubarakile seoses meeleavaldajate hukkumisega 2011. aasta ülestõusu ajal esitatud mõrvasüüdistusest ja mõistis tema julgeolekujuhid õigeks.

Kohus mõistis Mubaraki õigeks ka korruptsioonisüüdistuses, millega ta oli kohtu all koos oma poegade Alaa ja Gamaliga. Ekspresident jääb endiselt vanglasse, kus ta kannab kolmeaastast karistust teise korruptsiooniasja eest.

86-aastane Mubarak mõisteti 2012. aastal seoses meeleavaldajate tapmisega eluks ajaks vangi,kuid apellatsioonikohus tühistas otsuse ja määras kordusprotsessi.

Mubarak  kukutati 2011. aasta veebruaris pärast 18 päeva kestnud ülestõusu, mis lõpetas tema kolm kümnendit kestnud võimu ning vallandas kaootilise perioodi, mis viis eelmisel aastal tema islamistliku eelkäija Mohammad Morsi tagandamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles