Meedia: Mistral-tüüpi Vladivostokilt varastati seadmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi Vladivostok Prantsusmaal  Saint-Nazaire'i laevatehases.
Mistral-tüüpi Vladivostok Prantsusmaal Saint-Nazaire'i laevatehases. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal ehitatavast Mistral-tüüpi dessantlaevast Vladivostok kadus sel päeval, mil president François Hollande teatas otsusest lükata laeva üleandmine edasi, kõrgtehnoloogilisi seadmeid.

Riigipea ütles 25. novembril, et esimese Prantsusmaal Venemaa tarbeks ehitatud kõrgtehnoloogilise helikopterikandja Mistral üleandmine Moskvale lükatakse Ukraina konflikti tõttu edasi.

«Vabariigi president on seisukohal, et praegune olukord Ida-Ukrainas ei luba esimese sõjalaeva üleandmist,» seisis presidendikantselei avalduses.

Välisminister Laurent Fabius ütles varem, et Pariisi hinnangul ei ole tingimused Vladivostoki nime kandva Mistral-tüüpi kopterikandja üleandmiseks täidetud.

Kohaliku meedia andmetel kadus 25. novembril laeva pardalt sensitiivse iseloomuga ja kõrgtehnoloogilisi seadmeid, vahendas The Guardian.

Ajakiri Le Point kirjutas, et Rennes’i (Bretagne’i piirkond) politsei alustas oletatava varguse esialgset uurimist. Laeva arvutisüsteemist on kadunud kõvakettad, lisaks on ära varastatud elektroonikafirma Thales paigaldatud sidevahendid.

Ametnike kinnitusel pole võimaliku sissemurdmise kohta mingeid tõendeid.

Prantsusmaa kaitseministeeriumi teatel keskendutakse neile, kes viibisid laeva vahetus läheduses. Pressiesindaja kinnitusel venelasi varguses ei kahtlustata.

Ligi 400 Vene mereväelast on alates juuni lõpust olnud Saint-Nazaire’is, et tutvuda dessantlaevaga ja õppida seda käsitsema ning hooldama

Venemaa tellis prantslastelt kaks Mistral-tüüpi dessantlaeva Vladivostoki ja Sevastopoli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles