Raport: Suurbritannias puudutab kaasaegne orjapidamine 13 000 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias küünib tänapäeva orjuse ohvrite arv 13 000 inimeseni, mis on varasemast hinnangust neli korda rohkem, ilmneb valitsuse uuringust.

Siseministeeriumi laupäeval avaldatud uuringu sihiks oli kindlaks teha varem registreerimata jäänud ohvrid. Uued andmed hõlmavad prostitutsioonile sunnitud või kasumi nimel seksuaalselt ekspluateeritud naisi, koduabilisi, farmi- ja vabrikutöölisi ning töötajaid kalalaevadel.

Palju ohvreid on inimkaubitsejad toonud maale sellistest riikidest nagu Rumeenia, Poola, Albaania ja Nigeeria.

Raport on osa Biriti valitsuse strateegiast võidelda inimkaubitsemise ja muude kaasaegse orjuse vormide vastu. Vastav seadusandlus on arutusel parlamendis.

17. novembril avaldas sihtasutus Walk Free üleilmse orjandusindeksi (GSI), mille kohaselt on maailmas orjapidamise lõksus 35,8 miljonit inimest ehk seni arvatust umbes 20 protsenti rohkem. Walk Free nimetas oma raportis tänapäeva orjapidamiseks muu hulgas võlaorjust, sundabielusid, laste müümist ja ekspluateerimist ning inimkaubandust ja sunnitööd.

Raport kajastab olukorda 167 riigis ning selle kohaselt kasutatakse orjatööd 58 riigis vähemalt 122 kaubaartikli tootmiseks.

Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni (ILO) hinnangul on sunnitöö aastatulu umbes 120 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles