Paavst kutsus ületama lõhet katoliku ja õigeusu kiriku vahel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgis visiidil viibiv paavst Franciscus kutsus ületama tuhandeaastast lõhet ortodoksse ja katoliku kiriku vahel ning rõhutas, et konfliktid maailmas muudavad ühtsuse senisest veelgi olulisemaks.

«Üks, mida soovib katoliku kirik ja mille poole mina Rooma piiskopina püüdlen, on ühtekuuluvus ortodokssete kirikutega,» ütles paavst, kes osales täna koos Konstantinoopoli õigeusu patriarhi Bartholomeusiga Istanbuli Püha Jüri kirikus jumalateenistusel.

Õigeusu ja roomakatoliku kirikud on olnud lõhenenud alates 1054. aasta kirikulõhest, alles viimastel kümnenditel on kirikujuhid alustanud sajandite järel taas kohtumisi.

Franciscus ütles jumalateenistuse järel, et lepitus on praeguste konfliktide taustal veelgi olulisem kui seni. «Ohvrite karjed kutsuvad meid lepituse teel kiirustama,» ütles katoliku kiriku pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles