Steinmeieri sõnul võib Ukraina kriis kesta 14 aastat

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier Foto: SCANPIX

Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier ütles täna antud intervjuus, et ei näe lähitulevikus Ukrainat NATOga liitumas ning tema hinnangul võib Ida-Ukraina kriis kesta lausa 14 aastat.

«Minu jaoks pole Ukraina liitumine NATOga päevakorras. Ma ei näe Ukrainat liikumas NATO suunas,» rääkis ta telekanalile ZDF antud intervjuus.

«Ma pooldan sel teemal selgust ja usun, et sellest mitte rääkimine ei aitaks kuidagi,» ütles välisminister ning lisas, et praeguses olukorras tuleb realistlikuks jääda.

Steinmeieri sõnul jätab praegune olukord Ukrainas soovida ning konflikti eskaleerumine on endiselt võimalik. «Me oleme ohtliku konflikti keskel,» lisas ta.

Saksa välisminister märkis, et Ukraina pärast tekkinud konflikt Venemaa ja lääneriikide vahel on väga suur ning seda pole võimalik kiirelt lahendada. «Konflikti alustamiseks võib minna 14 päeva, kuid selle lahendamiseks 14 aastat,» lausus Steinmeier. Küsimusele, kas ka Ukraina kriis võib kesta 14 aastat, vastas ta jaatavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles