Poola soovib tihendada sõjalist koostööd Baltimaadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõdurid
Poola sõdurid Foto: SCANPIX

Poola soovib tihendada sõjalist koostööd Balti riikidega ning loodab, et Eesti ja Läti kasutavad täielikult ära Poola sõjatööstuse potentsiaali, ütles pühapäeval ametist lahkuv Poola suursaadik Lätis Jerzy Nowakowski.

Saadiku sõnul soetab Leedu praegu Poolalt mobiilseid õhutõrjesüsteeme.

«Arvan, et Poola partnerid oleksid väga rahul, kui koostöö (Baltimaadega) laieneks. Mitmeaastase vaheaja järel külastas Läti kaitseministeeriumi delegatsioon sel aastal igaaastast relvanäitust Kielces. Kokkuvõtteks võib öelda, et delegatsioon ilmutas suurt huvi meie ettepaneku vastu ja tõenäoliselt suurendab see huvi meie edasise koostöö osas,» lausus diplomaat.

Nowakowski sõnul on Poola ja Baltimaade jaoks tähtis omada ühtsele regionaalsele standaradile vastavat sõjatehnikat. «Sõjalise koostöö küsimused Lätiga on endiselt väga aktuaalsed ja jäävad nii kaitseministeeriumi kui välisministeeriumi päevakorda,» ütles ta.

«Me osalesime ühiselt missioonides Iraagis ja Afganistanis. Meil, eriti Poolal on olemas hea, missioonide käigus järele proovitud sõjatehnika. Siin avanevad tõepoolest suured võimalused sõjalise koostöö süvendamiseks ja laiendamiseks. Poola on sellest väga huvitatud,» lisas Nowakowski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles