Allikas: Liibanoni väed tabasid Islamiriigi juhi naise ja poja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Abu Bakr al-Baghdadi väidetavast esimesest avalikust pöördumisest.
Kaader Abu Bakr al-Baghdadi väidetavast esimesest avalikust pöördumisest. Foto: REUTERS TV/REUTERS

Liibanoni väed pidasid kümne päeva eest Süüria piiri lähedal kinni sunniäärmusliku Islamiriigi (IS) rühmituse juhi Abu Bakr al-Baghdadi naise ja poja, teatas täna julgeolekuallikas.

«Sõjaväeluure pidas piirilinna Arsali lähedal kinni al-Baghdadi ühe naise ja poja,» ütles allikas.

Novembri alguses teatasid mitmed allikad, et kaliif Abu Bakr al-Baghdadi sai lääneriikide õhurünnakus raskelt vigastada. 

USA sõjaväe kinnitusel olid 7. novembril Iraagi Mosuli linna lähistel korraldatud õhurünnakute sihtmärgiks teised Islamiriigi juhid, kes olid sinna nõupidamisele kogunenud, mitte aga al-Baghdadi ise.

Ka mitu uudisteagentuuri Reuters allikat kinnitasid rünnaku toimumist, kas viga sai ka al-Baghdadi nad siiski ei öelnud.

Ehkki rühmituse Islamiriik kohta teadaolevast selgub, et valitseb praktiliselt al-Baghdadi isikukultus, on tema enda kohta jätkuvalt väga vähe teada. Mehest levivad vaid üksikud fotod ja nüüdseks on teda näha olnud väidetavalt kahel videosalvestisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles