Islamistid: tapsime peaaegu 40 Kenya ristisõdijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenya islamistid võtsid omaks 36 mehe tapmise.
Kenya islamistid võtsid omaks 36 mehe tapmise. Foto: SCANPIX

Kenya kirdeosas kivimurrus toimunud ja vähemalt 36 inimest tapnud rünnaku eest võttis vastutuse islamistlik äärmusrühmitus Al-Shabaab, kes lubasid riigis jätkata kompromissitut, järeleandmatut ja halastamatut võitlust.

«Järjekordses pühasõdalaste toimepandud ja õnnestunud operatsioonis said hukka peaaegu 40 Keenia ristisõdijat pärast seda, kui brigaad Saleh Nabhan ründas neid Mandera piiril esmaspäeva öösel,» ütles Shabaabi kõneisik Ali Mohamud Rage AFP-le.

Punase Risti andmetel rünnati Keenia kirdeosas 15 kilomeetri kaugusel Somaalia piirist ühes Mandera kivimurrus maganud töötajate telke, mille tagajärjel hukkus vähemalt 36 inimest.

BBC teatel olid surnukehad kivimurru lähedusse rivistatud, mistap oletasid tunnistajad, et mehed pandi ilmselt ritta ja lasti sisi maha. Teadaolevalt olid kõik tapetud mittemoslemid.

Esmaspäeva öösel toimus rünnak ka Keenia kirdeosas Wajiri linnas, kus relvastatud rünnakus baarile hukkus üks ja haavata said 12 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles