Gruusiat häirib Saakašvili Ukraina valitsusse kutsumise võimalus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili.
Gruusia endine president Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia haridusminister Tamar Sanikidze hoiatas, et kui Ukraina võtab oma valitsusse endisi Gruusia riigiametnikke, kelle suhtes on kodumaal algatatud kriminaalasjad, võib see viia Thbilisi ja Kiievi suhete ülevaatamiseni.

Sanikidze ütles täna ajakirjandusele, et sündmuste selline areng ei pane Gruusia-Ukraina suhetele punkti, kuid neid võidakse üle vaadata.

Ajakirjandusest on läbi käinud teade, et Gruusias tagaotsitavaks kuulutatud ekspresident Mihheil Saakašvilile on Ukraina uues valitsuses pakutud asepeaministri kohta.

Gruusia ekspresident Saakašvili, keda kodumaal ähvardab vangistus, keeldus eile kommenteerimast, kas teda on kutsutud tööle Ukraina valitsusse.

Gruusia ekspresidendi sõnul ei ole lõplikku otsust Gruusia kandidaatide kohta Ukraina valitsusametitesse veel langetatud.

«Kaalutud on mitmeid kandidaate eri ministeeriumidesse, kuid minu andmetel ei ole lõplikku otsust tehtud. See on Ukraina valitsuse pädevuses,» ütles Saakašvili Kiievis ajakirjanikele.

Saakašvili lisas, et kohtus ülemraada spiikri Volodõmõr Groismaniga, kellega arutati Gruusia abi Ukrainale ning Ukraina huvide maksimaalset esindamist välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles