Kiiev andis ministriks pürgivatele välismaalastele kodakondsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja parlamendispiikriks saanud Volodõmõr Groisman,  president Petro Porošenko ja peaminister Arseni Jatsenjuk parlamendi esiemsel istungil pärast valimisi.
Äsja parlamendispiikriks saanud Volodõmõr Groisman, president Petro Porošenko ja peaminister Arseni Jatsenjuk parlamendi esiemsel istungil pärast valimisi. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko allkirjastas täna määruse, millega USA kodanik Natalia Yaresko, Gruusia kodanik Aleksandr Kvitašvili ja Leedu kodanik Aivaras Abromavičius saavad Ukraina kodakondsuse, kõik kolm võivad asuda tööle Ukraina uues valitsuses.

«Kirjutasin alla määrusele kolmele välisspetsialistile naturalisatsiooni korras kodakondsuse andmise kohta: need on Natalia Yaresko, Aleksandr Kvitašvili ja Aivaras Abromavičius,» ütles riigipea.

Valitsuskoalitsiooni poolt heaks kiidetud ministrikandidaatide nimekirja kohaselt võib Kvitašvili saada tervishoiu-, Abromavičius majandus- ja Yaresko rahandusministriks.

Täna kinnitas Leedu kodaniku Abromavičiuse võimalikku ministriks saamist ka president Dalia Grybauskaitė välispoliitika nõunik Jovita Neliupsiene. Neliupsiene ütles usutluses raadiojaamale Žinių Radijas, et Abromavičius on pakutud välja taristuministri kandidaadiks. Presidendi nõunik rõhutas, et ärimeest ei ole esitanud ministrikandidaadiks Vilnius.

«Me oleme sellest teadlikud, kuid Ukraina valitsus ei ole veel lõplikku otsust langetanud. On märkimisväärne, et Abromavičiuse isikuomadusi nii kõrgelt hinnatakse, kuid rõhutan, et teda ei ole Ukrainasse saatnud Leedu valitsus ega riigiasutused. Leedu riik on saatnud Ukraina riigiasutuste juurde tööle teisi isikuid, kelle seas on näiteks endine presidendi majandusnõunik Nerijus Udrenas,» ütles Neliupsiene.

Presidendi välisnõuniku sõnul kaalub Ukraina ka teiste välisriikide esindajate kaasamist uude valitsusse.

Kahe ministri puhul on juba kinnitatud, et nende ametikohtadel jätkavad tõenäoliselt praegused isikud - Ukraina president Petro Porošenko tegi ülemraadale ettepaneku kinnitada välisminister Pavlo Klimkin ja kaitseminister Stepan Poltoran uuesti ametisse.

Ukraina president Petro Porošenko ütles eelmisel nädalal, et Ukraina peab muutma seadusi, et võimaldada välismaalaste töötamist riiklikes institutsioonides, muu hulgas valitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles