Stockholmis tegi hädamaandumise pikselöögi saanud Airbus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnilised eksperdid kontrollivad Thomas Cook Airlinesi Airbus 330 saba, kuna lennuk sooritas Arlandal pikselöögi tõttu hädamaandumise.
Tehnilised eksperdid kontrollivad Thomas Cook Airlinesi Airbus 330 saba, kuna lennuk sooritas Arlandal pikselöögi tõttu hädamaandumise. Foto: SCANPIX

Eile õhtus sooritas Stockholmi Arlanda lennuväljale hädamaandumise reisilennuk Airbus 330, mida oli vahetult pärast õhku tõusmist tabanud pikne.

Lennufirmale Thomas Cook Airlines kuuluvas lennukis oli õnnetuse ajal 409 reisijat ja 14 meeskonnaliiget, kirjutab Aftonbladet.

Lennuk tõusis kella 18 paiku Arlandalt õhku ja kohe varsti tabas teda pikselöök.
Tegemist oli tšarterreisiga, mille sihtkohaks oli Türgi Antalya.

Keegi vigastada ei saanud. Üks reisija rääkis aga Aftonbladetile, et lennukis puhkes paanika. Naise jutu järgi hakkas lennuk värisema ja põrand rappus tugevasti. Pärast pikselööki kaotas lennuk järsult kõrgust.

Kapten teavitas juhtunust kohe ka reisijaid.

Thomas Cook Airlinesi Skandinaavia kommunikatsioonijuhi Torben Andersoni sõnul kontrolliti lennuk hiljem võimalike purustuste selgitamiseks põhjalikult üle. Ta rääkis, et praegusel aastaajal juhtub päris sageli, et pikne tabab lennukit.

Viimati põhjustas äike lennuõnnetuse esmaspäeval, kui Boeing 737-700 kukkus Kariibi meres Colombiale kuuluvale San Andrési saarele. Lennuk purunes kolmeks. Õnnetuses hukkus üks ja sai viga sadakond inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles