Uurijad: Pjatigorski terroriaktiga võivad olla seotud kaukaaslased

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilitsad Pjatigorski kohviku lähistel.
Miilitsad Pjatigorski kohviku lähistel. Foto: SCANPIX

Pjatigorski eilse terrorirünnaku taga võivad olla Põhja-Kaukaasiast pärit võitlejad, intsidendi tõttu karmistati julgeolekumeetmeid Moskvas.

Eile kell 16.15 Moskva aja järgi lõhkes Kirovi tänava kohviku ette jäetud sõiduautos Lada pomm, vahendas RIA Novosti. Vigastada sai kokku 30 inimest, neist kuus tõsiselt.

Plahvatus, mille trotüülekvivalent ulatus 40 kilogrammini, tekitas kahemeetrise läbimõõduga kraatri.

Prokuratuur algatas kriminaalasja kolme peatüki alusel: terroriakt, lõhkeseadeldise ebaseaduslik valmistamine ja tapmiskatse.

Jõustruktuuride esindajad usuvad, et plahvatuse korraldajateks võivad olla Põhja-Kaukaasiast pärit illegaalsete relvastatud rühmituste liikmed. «See on nende käekiri,» teatas allikas Interfaxile.

President Dmitri Medvedev tegi julgeolekuteenistuse FSB ülemale korralduse selgitada välja intsidendi võimalikud tagamaad.

Moskvas karmistati turvameetmeid. Miilitsa allikas rääkis RIA Novostile, et julgeolekuabinõusid tugevdati transpordis ja strateegilistes kohtades. Erikontrolli alla võeti metroo, raudtee- ja lennujaamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles