Itaalia opositsionäär näeks peaministrina pigem Putinit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja Liiga liider Matteo Salvini
Põhja Liiga liider Matteo Salvini Foto: SCANPIX

Itaalia opositsioonipartei Lega Nord (Põhja Liiga) liider Matteo Salvini ütles, et näeks peaministri kohal pigem Vene presidenti Vladimir Putinit kui praegust valitsusjuhti Matteo Renzit.  

«Kui saaks valida Putini ja Renzi vahel, siis valiksin Putini…Mina tahaks küll, et Putinist saaks homme hommikul Itaalia peaminister,» rääkis ta intervjuus raadiojaamale Radio Anch'io.

Lisaks rääkis ta, et Vene-vastased sanktsioonid on idiootlik abinõu, mis läheb Itaaliale maksma viis miljardit eurot.

«Kui on mingi Ukraina osa, mis tahab saada Venemaa osaks, siis mina ei mõista, miks ei võiks see nii olla. Me impordime kolmandiku maagaasist Venemaalt, ja me peame kuulutama sõja?  Me peame pidama dialoogi,» rõhutas ta.   

Salvini loodab, et kohtub Putiniga 2015. aasta jaanuaris Venemaal. Ta kohtus Putiniga põgusalt oktoobris Milanos ACEAMi tippkohtumise raames. Enne seda käis Lega Nordi delegatsioon Salvini juhtimisel nii Krimmis kui Moskvas.   

Aastal 1989 loodud Lega Nord pooldab iseseisvuse andmist Põhja-Itaalia provintsidele. Neil on esindajaid parlamendi mõlemas kojas. Populaarsuselt valijate seas edestab Salvinit üksnes Renzi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles