Rootsis tulevad kevadel ennetähtaegsed valimised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Stefan Löfven parlamendi pressitoas ajakirjanikele esinemas.
Rootsi peaminister Stefan Löfven parlamendi pressitoas ajakirjanikele esinemas. Foto: EPA

Rootsis toimuvad märtsis ennetähtaegsed valimised, ütles täna sotsiaaldemokraadist peaminister Stefan Löfven pärast valitsuse eelarvekava mahahääletamist parlamendis.

Riigipäev toetas selle asemel paremerakondade eelarveplaani.

Immigratsioonivastane erakond Rootsi Demokraadid tõrjus eile sotsiaaldemokraatide ja keskkonnapartei eelarvekava, põhjustades sellega valitsuskriisi.

Löfven keeldus eelarvet uuesti avamast või tegutsemast opositsiooni eelarve kohaselt, mistõttu jäi üle kas valitsusel lahkuda või korraldada uued valimised.

Ta rõhutas, et sotsiaaldemokraadid lähevad valimistele vastu sama eelarvega, mille nad rohelistega koos kokku panid.

"On üks erakond, millega me koostöd ei tee ja see on Rootsi Demokraadid. Me oleme koostanud eelarve ja läheme sellega valimistele, " ütles ta pressikonverentsil.

Löfven tõdes, et otsus uue valimised korraldada oli raske, kuid antud olukorras ainuvõimalik otsus.

Riksdag hääletas täna häältega 182-153 maha valitsuse eelarvekava ja avaldas toetus nelja paremerakonna esitatud plaanile.

Immigratsioonivastane erakond Rootsi Demokraadid tõrjus eile sotsiaaldemokraatide ja keskkonnapartei eelarvekava, põhjustades sellega Rootsis valitsuskriisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles