Paavst vallandas Šveitsi kaardiväe juhi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus ja Daniel Rudolf Anrig (vasakul)
Paavst Franciscus ja Daniel Rudolf Anrig (vasakul) Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus vallandas Vatikani turvalisuse eest vastutava Šveitsi kaardiväe juhi, kuna ta ei olnud tema autoritaarse juhtimisstiiliga rahul.

Daniel Anrigi kaardiväejuhi kohalt vallandamise kohta edastas teate Vatikani väljaanne L´Osservatore Romano.

Anrig lahkub töökohalt uuel aastal, olles selles ametis olnud kaheksa aastat. Tema asemel hakkab Vatikanis Šveitsi kaardiväge juhtima ta asetäitja.

Paavst Franciscus on alates oma võimule saamisest Vatikanis ja katoliku kirikus reforme läbi viinud.

«Püha isa andis käsu lõpetada kaardiväe juhi, kolonel Daniel Rudolf Anrigi teenistusleping 31. jaanuaril 2015,» edastas Vatikani väljaanne.

Väljaanne ei selgitanud lähemalt Anrigist loobumist. Kinnitamata andmetel ei meeldinud Franciscusele Anrigi autoritaarne juhtimisstiil ja luksusearmastus.

110-meheline Šveitsi kaardivägi on paavsti isiklik ihukaitsesalk. See kaardivägi on paavstide julgeolekut taganud alates 1506. aastast, mil paavstiks oli Julius II.

Kolonel Anrig oli enne paavsti teenistusse astumist Šveitsi kriminaalpolitseinik. Temast tegi 2006. aastal Vatikani Šveitsi kaardiväe juhi eelmine paavst Benedictus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles