Groznõis hukkunud sõdurite arv ulatub kümneni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Groznõi ajakirjandusmajas peitunud mässuliste tabamiseks läbi viidud erioperatsioonis hukkus seitse korrakaitsejõudude liiget, lisaks sai 18 haavata.

Interfax on teatanud, et Groznõis toimuvas erioperatsioonis on hukkunud kümme korrakaitsejõudude töötajat, lisaks on 20 saanud haavata.

Tšetšeeni Vabariigi korrakaitseorganite esindaja rääkis telefonis RIA Novostile, et tsiviilelanike seas kannatanuid pole.

President Ramzan Kadõrov kinnitas, et hukkunud politseinike ja sõdurite peredele makstakse kompensatsiooniks miljon rubla (15 300 eurot).

Illegaalse relvastatud rühmituse likvideerimiseks moodustatud operatiivstaabi esindaja lükkas Interfaxile antud intervjuus ümber jutud Groznõis tegutsevast suurest mässuliste grupist.

«Tegemist võib olla 10-11 võitlejaga. Kõik ülejäänud on jultunud ja häbitu vale. Meil pole midagi varjata, staap töötab avalikult, me ei varja teavet mässuliste hulga ega kannatada saanud korrakaitsejõudude liikmete arvu kohta. Me soovitame mitte uskuda kuuldusi, mida faktid ei toeta.»        

Tšetšeeni pealinnas Groznõis kehtib täna terrorismivastase operatsiooni režiim. Ööl vastu tänast ründasid mässulised kolme autoga liikluspolitsei kontrollpuntki. Tekkinud tulevahetuses sai erinevatel andmetel surma 3-7 politseinikku.   

Pärast seda varjus grupp mässulisi ajakirjandusmajja, kus nad sisse piirati. Võimude kinnitusel lasti seitse terroristi maha. Lisaks varjab mitu terroristi end 20. koolis, mis asub ajakirjandusmaja lähistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles