Ajakirjandus: MH17 raportist võidi kustutada tundlikku informatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulis alla kukkunu lennuki rususid teisaldati veel ka novembris, samuti leiti rusude vahelt jätkuvalt hukkunute maiseid jäänuseid.
Juulis alla kukkunu lennuki rususid teisaldati veel ka novembris, samuti leiti rusude vahelt jätkuvalt hukkunute maiseid jäänuseid. Foto: SCANPIX

Juulis Donetski oblastis alla kukkunud lennufirma Malaysia Airlines Boeing 777 kohta septembris avaldatud raportist võidi kustutada tundlikku informatsiooni, järeldab Saksa ajakirjanduse täna avaldatud ühisuuring.

Saksa meediaettevõtete WDR, NDR, ajalehe Süddeutsche Zeitung ja Hollandi sõltumatu uuringufirma ARGOS ühisuuringu kohaselt kustutati septembris õnnetuse kohta avaldatud raporti leheküljelt number 14 Ukraina valitsuse 14. juulil tehtud NOTAM teavitus 6,5 kilomeetri kõrgusel Ida-Ukrainas alla tulistatud An-26 sõjaväelennukist, vahendab Deutsche Welle.

NOTAM on lennundusametkondadele väljastatud eelteade, millega teavitatakse piloote lennutrajektooril asetsevatest võimalikest ohtudest ja kohtadest, mis võivad mõjutada lennu turvalisust.

Süddeutsche Zeitungi hinnangul keelitati kustutatud eelteates peatama kõiki lende, mille lennukõrgused olid alla 9753 meetri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles