Mogherini: Ukraina kriis on ELi ja Moskva suhteid tõsiselt mõjutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini
Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu välispoliitikajuhi Federica Mogherini hinnangul on Ukraina konflikt tõsiselt mõjutanud ELi ja Venemaa suhteid, teatas bloki välisteenistus neljapäeval pressiteates.

Mogherini kohtus neljapäeval Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) välisministrite kohtumise kõrvalt Vene välisametkonna juhi Sergei Lavroviga, et arutada olukorda Ukrainas, Lähis-Ida rahuprotsessi, Süürias toimuvat ning Iraani tuumakõnelusi.

Mogherini ja Lavrov olid ühel meelel, et Ukraina kriis on tõsiselt mõjutanud ELi ja Moskva suhteid, teatas välisteenistus.

ELi välispoliitikajuht rõhutas kõigi osapoolte vajadust tagada Minski lepete rakendamine ja astuda konkreetseid samme kohalikul tasandil pingete vähendamiseks, et liikuda püsiva relvarahu poole ja leida kriisile poliitiline lahendus, seisis teates.

Vene välisministeerium teatas varem, et Lavrovi ja Mogherini kohtumine «keskendus ELi ja Venemaa suhete mitmele aspektile, sealhulgas väljavaadetele».

"Osapooled arutasid ka pakilisemaid rahvusvahelisi küsimusi rõhuasetusega Lähis-Ida

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles