ILO: Euroopa ja Venemaa naistöötajad on meestöötajatest efektiivsemad, kuid saavad vähem palka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötajad
Töötajad Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Tööorganisatsioon (ILO) avaldas raporti, mille kohaselt peaks osades riikides naised olema meestest kõrgemalt tasustatud, kuna naiste töö on efektiivsem.

Raportis seisab, et näiteks Euroopa riikides, Venemaal ja Brasiilias on naised võrreldes meestega paremini haritud, töös efektiivsemad ning edukamad, kuid ikkagi saavad nad väiksemat palka kui mehed, edastab mtv.fi.

Mehed saavad võrreldes naistega suuremat palka kõikides ILO palgavõrdluses osalenud 38 riigis.

Uuringu aluseks võeti meeste ja naiste haridus, tööalane koolitus, töö produktiivsus ja kogemus ning neid võrreldi töö eest saadava palgaga.

Suurim meeste ja naiste vaheline palgalõhe on USAs, kus naiste palk on keskmiselt 64 protsenti meeste palgast. See vahe on tingitud enamikul juhtudel sellest, et meeste haridust, tööd ja kogemust peetakse seal tähtsamaks naiste omast.

ILO raporti kohaselt on eurooplannad oma töös väga efektiivsed ning selle tõttu peaksid nad saama võrreldes meestega vähemalt üks protsent paremat palka. Tegelikult on Euroopas naiste palk meeste palgaga võrreldes 18,9 protsendi võrra väiksem.

Raportis tõdetakse, et Rootsi, Taani ja Venemaa naised peaksid oma töö eest saama vähemalt kümme protsenti kõrgemat tasu kui mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles