François Hollande kohtub Moskvas Vladimir Putiniga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande kohtus oma Vene kolleegi Vladimir Putiniga ka möödunud kuul Austraalias G20 tippkohtumisel.
Prantsuse president François Hollande kohtus oma Vene kolleegi Vladimir Putiniga ka möödunud kuul Austraalias G20 tippkohtumisel. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande kohtub täna Moskvas oma Vene kolleegi Vladimir Putiniga, et arutada Ukraina kriisi, teatas presidendikantselei.

Hollande naaseb visiidilt Kasahstani ja kohtub Vene riigipeaga tõenäoliselt Moskva lennujaamas.

Kaheksakuine Ukraina kriis on ohuks terve piirkonna majandusele, sõnas Hollande eile, kes lubas teha koostööd kõikides küsimustes, mis võiksid viia kriisi deeskaleerumiseni.

Pariisi ja Moskva vahel on seoses Ukraina kriisi puhkemisega tekitanud pingeid helikopterikandjate Mistral müügileping, mis allkirjastati 2011. aastal. Lepingu kohaselt pidanuks Prantsusmaa esimese Mistrali Venemaale üle andma novembri lõpuks.

Novembri lõpus aga tõdes Hollande, et olukord Ukrainas ei võimalda moodsate sõjalaevade üleandmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles