Mosleminaine nõuab Disneylandilt õigust kanda pearätti

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imane Boudlal (keskel).
Imane Boudlal (keskel). Foto: SCANPIX

26-aastane moslem Imane Boudlal annab kohtusse California Disneylandi, sest see keelas tal pearätiga klientide teenindamise, kirjutab uudistevõrk AFP.


Mitu kuud tagasi küsis Boudlal oma tööandjalt Disneylandi Grand Californian Hotelis, kas ta võib seal töötades pearätti kanda. Kui vastust ei saabunud, otsustas ta ramadani alguses sellegipoolest pead katma hakata.

Seepeale nõudis ettevõte, et ta räti ära võtaks, sest see ei sobi Disney stiiliga. Firma pakkus Boudlalile ka alternatiivi – ta võib pead tööl katta, kui ta asub teisele kohale, mis ei sisalda klientidega suhtlemist.

Boudlal keeldus sellest pakkumisest ja otsustas pöörduda hoopis riikliku võrdsete võimaluste komisjoni poole. «Nende pakkumine panna mind tahaplaanile on alandav,» teatas Boudlal. «Nad ütlevad, et kuna ma olen araablane, kuna ma olen marokolane, kuna ma olen moslem, ei soovi nad mind näha esiplaanil.»

Moslemite õigustega tegeleva Ameerika-Islami Suhete Nõukogu kohalik esindus saatis Disney’le kirja, milles nõudis Boudlalile koha andmist. «Disney keeldumisele lubada Boudlalil tööl pearätti kanda pole õigustust,» leidis selle organisatsiooni asedirektor ja personaliadvokaat Ameena Mirza Qazi. «Väide, et pearätik mingil moel mõjutab külalisi pole mitte ainult riivav talle, vaid sügavalt solvav tuhandetele moslemitele, kes avavad igal aastal Disney parkides ja puhkekeskustes oma rahakotid.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles