Iraani minister: loome süsteemi, mis tuvastab kõik internetikasutajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani naised riigi pealinnas Teheranis internetikohvikus.
Iraani naised riigi pealinnas Teheranis internetikohvikus. Foto: SCANPIX

Iraani kommunikatsiooniministri sõnul töötatakse islamivabariigis välja süsteemi, mille abil hakatakse tuvastama kõiki internetikasutajaid, teatas täna uudisteagentuur ISNA.

«Tulevikus ei jää meile tundmatuks ühegi internetisurfaja isik,» ütles minister Mahmoud Vaezi, täpsustamata, kuidas ambitsioonikat plaani tehniliselt teostama hakatakse.

Teheranil on kuue kuu pärast ka valmis ka interneti filtreerimissüsteem, mille abil on võimalik tsenseerida võimude hinnangul kriminaalset või sobimatut materjali, ütles minister novembris.

Iraanis loodi 2011. aastal küberkuritegudega tegelev internetipolitsei, mis seirab peamiselt teisitimõtlejate ja opositsiooni seas populaarseid sotsiaalvõrgustikke.

Internetitsensuur on Iraani võimuladviku seas vastuoluline teema, kuna paljud valitsusliikmed ning ka president Hassan Rouhani on aktiivsed sotsiaalvõrgustike kasutajad.

Ametlikel andmetel kasutab Iraani 75 miljonist elanikust internetti ligi 30 miljonit. Väidetavalt kasutab 69 protsenti noortest veebikasutajatest ebaseaduslikku tarkvara tsenseeritud lehekülgedele ligipääsemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles