Putin: kui Mistralide tehingut ei toimu, ootame raha tagastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin tänase kohtumise järel.
Vladimir Putin tänase kohtumise järel. Foto: SCANPIX

Kui Prantsusmaa keeldub lõplikult Venemaale kahe helikopterkandja Mistral üleandmisest, ootab Moskva laevade eest makstud raha tagastamist, ütles täna Vene president Vladimir Putin.

«On olemas leping, õiguslik dokument. Me eeldame, et seda täidetakse,» ütles Putin ajakirjanikele kohtumise järel oma Prantsuse kolleegi François Hollande'iga.

Prantsuse president saabus laupäeval Putiniga kõnelusi pidama Moskva Vnukovo lennujaama. Vene riigipea sõnul kohtumisel Mistralide küsimust ei arutatud.

Venemaa ei kaebaks, kui Prantsusmaa otsustab Mistrale mitte üle anda, juhul kui saab kätte juba makstud raha, sõnas Putin.

«Teate, see ei teeks meile erilist tuska. Loomulikult loodame tagasi saada makstud raha. Üldiselt suhtume mõistvalt kõikidesse arengutesse,» lisas Vene president.

Prantsusmaa on sattunud Mistrali tehinguga seoses NATO liitlaste surve alla. Pariisilt nõutakse Ukraina-vastast agressiooni toime panevale riigile ründerelvastuse müümisest loobumist.

Prantsusmaa ja Venemaa sõlmisid lepingu kahe helikopterikandja müügiks Moskvale 2011. aastal.

Lepingu kohaselt pidanuks Prantsusmaa esimese Mistrali Venemaale üle andma novembri lõpuks.

Universaalne dessantlaev-kopterikandja Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme.

Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles