Putin arutas Ungari peaministri ja Serbia presidendiga energiakoostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin arutas energiakoostööd Ungari peaministri Viktor Orbániga ja Serbia presidendi Tomislav Nikolićiga, ütles täna Kremli pressiteenistus.

«[Telefonikõnes] arutati kahepoolset koostööd ja edasise energiasektori koostöö väljavaateid gaasitoruprojekti South Stream peatamise valguses,» öeldi pressiteenistuse avalduses.

Esmaspäeval teatas Putin, et gaasitoruprojekt peatatakse.

Venemaal oli Austria, Bulgaaria, Itaalia ja Ungariga sõlmitud kokkuleppe, mille kohaselt pidanuks South Stream alates 2018. aastast tarnima Musta mere kaudu Euroopasse 63 miljardit kuupmeetrit Vene gaasi aastas.

Putin ja Türgi president Recep Tayyip Erdoğan jõudsid esmaspäeval kokkuleppele, et Venemaa suurendab gaasitarnet Türki 3 miljardi kuupmeetri võrra ja tarnitud gaasi hinda alandatakse kuue protsendi võrra.

Ungari valitsus üritab leida uut lahendust riigi energiajulgeoleku tagamiseks pärast Venemaa avaldust projekti peatamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles